Innanlands

Løkke: Kjøtið frá Gjógv er betri enn tað sum fæst í Brugsen

Fyrrverandi danski forætisráðharrin flettir hvørt ár seyð úr Sáttarenni og droymir um at byggja hús við Gjógv. Hann skrivar á Facebook um sínar fyrireikingar til jólar, ið millum annað innibera at gera føroyska rullupylsu

(Mynd: Lars Løkke Rasmussen)

(Mynd: Lars Løkke Rasmussen)

2019-12-09 14:57 Author image
Agnar Prestá
placeholder

Lars Løkke Rasmussen er giftur við Sólrun Rasmussen úr Havn, og parið eigur nakað av jørð við Gjógv.

Tað er danski politikkarin glaður fyri, og hann skrivaði í gjár á Facebook, at hann droymir um at byggja eitt lítið hús á stykkinum. 

Av tí at Løkke eigur jørðina har, eigur hann eisini part í seyðunum, sum ganga í Sáttarenni. Út av seyðunum fær Løkke hvørt ár "betri kjøt enn ein fær í Brugsen", og hann nýtir á hvørjum ári ein dag í desember at gera "lammerullepølse", sum hann hesaferð nýtti fyrsta sunnudag í advent at gera.


Soleiðis skrivar Lars Løkke Rasmussen á Facebook: 


Fra jord til bord.

For nogle år siden købte jeg en lille stykke land ved Gjógv på Færøerne. Jeg drømmer om en dag at kunne sætte et lille hus på grunden inden jeg bliver gammel, så jeg kan sidde der i ly for regn og vind med en kop kaffe og en pibe tobak og kigge ned over bygden og ud på øen Kalsoy i horisonten. Indtil da glæder jeg mig over, at de to gylden land giver med en lille ejerandel i fårene på fjeldet Sáttarenni, så vi hvert efterår kan slagte fire lam og et får. På en eller anden måde smager vores egne lammekøller bare bedre end dem, man køber i Brugsen. For slet ikke at tale om de lammerullepølser, jeg har skabt tradition for at bruge en december-dag på at lave, mens Sólrun, familie og venner laver konfekt i store mængder.

Jeg ved at stadig flere danskere får julemaden bragt ud for at undgå stress og jag juleaften. Det har jeg fuld respekt for, men for mig personligt er det nu sådan, at jeg finder det afstressende at lave min julemad selv. Der er rimelige vis et hav af delikatesseforretninger og slagtere, der laver en mere velsmagende lammerullepølse end min, men der er nu en fantastisk glæde ved at sætte tænderne i en rugbrødsmad med rullepølse fra et lam, som man selv har slagtet, skåret slaget fra og med persille, hvidløg og skalotteløg forvandlet til pålæg. Og i år har jeg så investeret i en vakuummaskine, så jeg kan fryse de godt 200 skiver, jeg foreløbig har fået produceret, ned i små portioner og på den måde strække min julemadsglæde godt ind i det nye år.

I år brugte vi den første søndag i advent på denne juletradition, men jeg har stadig et par slag i fryseren, så vi kommer ikke til at løbe tør for rullepølse lige med det samme. 

 

placeholder
placeholder